Potgrond- en mestactie voor Roemenië

Algemeen

GENEMUIDEN - De vrijwilligers van de Diaconale Werkgroep ?Genemuiden helpt Oost-Europa' komen maandag 9 maart weer huis-aan-huis bij de inwoners van Genemuiden langs met potgrond en mestkorrels.

?Het voorjaar lijkt er al aan te komen, dus zorg dat u op tijd de juiste bemesting voor uw tuin in huis hebt?, prijst de groep hun waar aan. Kopers steunen met de aankoop verschillende diaconale projecten in Roemenië, waar de werkgroep al meer dan twintig jaar actief is. Dit jaar gaat ook een deel van de opbrengst naar Balan. In deze plaats zijn de contacten tussen Genemuiden en Roemenië ontstaan.

De potgrond is voorzien van een goedkeuringscertificaat en zit in grote zakken (45 liter). De prijs voor een zak potgrond is 5,50 euro. De kippenmestkorrels zijn verpakt per 7,5 kilo. Dit kost per zak 7,50 euro. De mest is milieuvriendelijk en onder andere geschikt voor bloemen en planten, maar ook voor gazons, coniferen en heesters en groentetuinen. Een zak mest en een zak grond samen wordt aangeboden voor 12,50 euro.