'Mooi Schoon'-actie voor schone oevers Zwarte Water

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - 'Mooi Schoon' houdt in de week van 7 tot 15 maart  in de gemeenten Zwartewaterland, Olst-Wijhe, Hattem, Heerde en Zwolle op acht locaties opruimacties langs de oevers van het Zwarte Water en de IJssel.

"Schone rivieroevers dragen bij aan prettig wonen en recreëren", legt de organisatie uit. "Echter jaarlijks blijft er na de hoogwaterperiode op de oevers van het Zwarte Water en de IJssel veel zwerfvuil achter. Zwerfvuil dat in het water terecht komt wordt via de rivieren naar zee verplaatst waar het bijdraagt aan de plastic soep. Dit gebeurt niet ver van ons bed, het gebeurt aan onze oevers."

'Mooi Schoon' doet een oproep om met vrienden, buren of vereniging op zaterdagochtend 7 maart in actie te komen om de oevers bij natuurreservaat De Brommerd weer 'Mooi Schoon' te maken. "Het levert je, naast een schone omgeving, ook een goed gevoel en een gezellige ochtend op, die we afsluiten met een broodje en een kop soep. We starten om 09.00 uur bij De Veldschuur aan de Wijkweg 2 in Rouveen."

Aanmelding is nodig (minimum leeftijd dertien jaar) en kan via  www.mooi-schoon.nl/acties.