Voorlichtingsavond in Teeuwland over zorg

Algemeen

HASSELT - Steunpunt Mantelzorg Zwartewaterland/IJsselheem houdt woensdag 18 februari een voorlichtingsavond voor mantelzorgers en belangstellenden, met als thema 'Hoe regel ik de zorg die ik graag wil?'. Dit gebeurt in wijkcentrum Teeuwland in Hasselt.

"Met name mantelzorgers en ouderen raken door verregaande bezuinigingen steeds verder in de knel", aldus de organisatie. "Vanaf 1 januari zijn de meeste wetswijzigingen een feit. Hoe zorgen we er nu voor dat we de juiste balans vinden tussen zorgen en ontzorgen."

Mantelzorgers hebben vaak geen weet van de mogelijkheden en voorzieningen, aldus Steunpunt Mantelzorg Zwartewaterland. "Laat staan van alle wijzigingen die de overheid doorvoert. Nienke Boekhout is als mantelzorgmakelaar dagelijks bezig mensen te wijzen op de mogelijkheden en regelingen voor mantelzorgers. Zij is goed op de hoogte van de wetten en de laatste regelgeving. Niet alleen haar kennis op het gebied van zorg is groot, maar mantelzorgers hebben daar nog een leven omheen. Denk bijvoorbeeld aan de mantelzorgers die naast hun zorgtaak ook nog een baan hebben."

Boekhout is mantelzorgmakelaar bij Thuis in Mantelzorg. Zij neemt bezoekers mee in de veranderingen die voor hen van belang zijn. Ze geeft uitleg over de nieuwe Wet Langdurige Zorg, de Zorgverzekeringswet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Welke mogelijkheden zijn er voor een Persoonsgebondenbudget? Wat zijn de rechten en plichten? Hoe is werk te combineren met mantelzorg? Ook is er ruimte voor het stellen van vragen die betrekking hebben op de persoonlijke zorgsituatie.

De koffie staat om 19.00 klaar, het programma start om 19.30. Deze avond kost 3 euro per persoon, inclusief koffie en thee. Opgeven kan tot 12 februari opgeven bij Lia Ruitenberg welzijns/mantelzorgconsulent, via l.ruitenberg@ijsselheem.nl of 06-13014955.