Picasa

Hasselter afdeling Zonnebloem houdt nieuwjaarsreceptie

Algemeen

HASSELT - Vereniging De Zonnebloem afdeling Hasselt heeft donderdag haar nieuwjaarsreceptie gehouden. Door bijdragen van de plaatselijke middenstand kon deze receptie worden aangekleed met een hapje/drankje, muziek en een rad van avontuur.

Voorzitter Renald van der Werf meldde in zijn toespraak dat het goed gaat met de afdeling. Er zijn op dit moment voldoende (opgeleide) vrijwilligers die op regelmatige basis hun gasten, chronisch zieken en gehandicapten bezoeken om gezelligheid te brengen om sociale isolatie te voorkomen. Samen een spelletje doen, een terrasje pakken of winkelen als dat zo kan, een gesprek of er gewoon ?voor hen zijn'. Even een moment van andere gedachten en hun sores te vergeten. Hij bedankte daarvoor de vrijwilligers en hun onbaatzuchtige inzet.

Er werd in 2014 veel georganiseerd: een gezellige middag, een geslaagde meezingavond aangeboden door de Kolksluuszangers uit Zwartsluis, een stampotbuffet, een bootreis over de IJssel, een voorlichtingsmiddag over medische hulpmiddelen en nog veel meer. Van der Werf prees in zijn toespraak de plaatselijke middenstand die als logosponsor en in eenmalige bijdragen in geld of goederen dit alles mede mogelijk hebben gemaakt. Ook de lotenverkoop was succesvol.

?Verenigingen als De Zonnebloem zijn in deze tijd van bezuinigingen op ondersteunende voorzieningen en een terugtrekkende overheid onmisbaar geworden om eens wat extra's te doen voor chronisch zieken en gehandicapten uit onze gemeenschap?, aldus de organisatie. "Laagdrempelig, geringe kosten en mogelijkheden bieden om isolement te voorkomen en andere mensen te ontmoeten, zijn daarbij de steekwoorden.?

De afdelingen van de Zonnebloem van Hasselt en Zwartsluis gaan in 2015 samenwerken om te kijken of het mogelijk is ook eens een wat duurdere activiteit te organiseren, zoals een betaalbare bustoer met aangepast vervoer naar de bloembollenvelden van de Noordoostpolder. Daarnaast wordt onderzocht of het mogelijk is een aparte afdeling van De Zonnebloem op te richten voor Zwartsluis, Genemuiden én Hasselt gezamenlijk, voor met name jongere gehandicapten en chronisch zieken. Het doel is hen in contact te brengen met de Zonnebloem en de mogelijkheden die deze vereniging hen kan bieden. ?Kortom, een ambitieus plan. Hierover zal nog een aparte publicatie worden gedaan met meer informatie en waar deze doelgroep zich kan aanmelden.?