Traditioneel nieuwjaarsconcert in Hasselt door Harm Hoeve

Algemeen

HASSELT- Organist Harm Hoeve geeft op zaterdag 3 januari zijn traditionele nieuwjaarsconcert op het orgel van de Grote Kerk in Hasselt. De orgelbespeling begint om 20:00 uur.

Het programma is samengesteld uit verzoeknummers die van te voren ingediend zijn. De te spelen stukken zijn zo gekozen dat het concert toegankelijk is voor een breed publiek. Het streven van Harm Hoeve is om met deze concerten zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met de klanken van het orgel.

Op de nieuwjaarsconcerten worden ook werken gespeeld die niet origineel voor orgel geschreven zijn, maar door de Rouveense Harm Hoeve speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd worden. ?Dit jaar kunt u luisteren naar de vrolijke mars ?Liberty Bell' en de imponerende ?Exodus Song'?, aldus Hoeve. Uit de orgelliteratuur speelt hij de bekende Toccata van Bach en het ritmische 'Recessional' van Mathias.

Hoeve opent het concert met een koraalbewerking van Jan Zwart over 'Een vaste burcht' en eindigt met een koraalbewerking die hij zelf geschreven heeft. Een improvisatie, over ter plekke op te geven liederen door het publiek, is ook in het programma opgenomen.

Bij dit concert worden videoschermen in de kerk geplaatst waarop de verrichtingen van organist en registranten te volgen zijn. De organisatie hoopt ook dit jaar veel muziekliefhebbers te ontmoeten. Meer informatie is te vinden op www.harmhoeve.nl.