Afbeelding

Oliebollen bij C1000 Dekker dit jaar voor goede doel

Algemeen

HASSELT - C1000 Martijn Dekker in Hasselt verkoopt op 30 en 31 december oliebollen voor de stichting Chimwemwe. Oud-C1000-medewerker Jan Willem van Hasselt is voor die stichting actief. ?Jan Willem heeft altijd bij C1000 gewerkt, het is wel mooi dat we nu in ons laatste jaar als C1000 iets voor hem kunnen doen?, vertelt Dekker.

?Jan Willem werkte bij mij op zowel de groente- als de broodafdeling. Samen met zijn vrouw Lonneke heeft hij al een aantal keer een rondreis gemaakt. Ze wilden zich graag ergens voor inzetten. Hun laatste reis was naar Malawi, en daar zagen ze een project wat ze hebben doorgezet. Hij kwam bij me en vertelde dat hij me over een jaar ging verlaten en dan naar Malawi.?

Hoewel Dekker elk jaar een oliebollenactie heeft, is het dit jaar de eerste keer dat de volledige opbrengst naar een goed doel gaat. ?Het leek ons leuk om de actie dit jaar voor Chimwemwe te doen?, zegt hij. Hij garandeert volgend jaar weer oliebollen te gaan verkopen, maar weet nog niet of dat ook voor een goed doel is. Het C1000-tijdperk komt in 2015 ten einde, maar over de toekomst van zijn winkel durft Martijn Dekker nog geen uitspraken te doen. ?Of dat nou blauw of geel is, dat weet ik nog niet.?

De versgebakken oliebollen zijn óf buiten óf voor de kassa in de winkel te verkrijgen. Tien oliebollen kosten 6 euro, per stuk kosten ze 65 cent.