Afbeelding

'Ik zag een auto met een rotgang richting veer rijden'

Algemeen

ZWARTSLUIS/GENEMUIDEN - Hans Vinke uit Genemuiden was maandagavond ooggetuige van het ongeval bij het veer tussen Zwartsluis en Genemuiden. Een auto reed aan de kant van Zwartsluis het water in. De 27-jarige bestuurder van Texel kon op eigen kracht uit de auto komen.

Vinke woont aan het Zwarte Water en keek toevallig vanuit zijn woonkamer naar buiten. ?Ik zag een auto met een rotgang aankomen?, vertelt hij. ?En vervolgens ging deze als een speedboot het water in. Ik schrok me rot en heb meteen 112 gebeld. Binnen een minuut was de auto al onder water. Dat waren angstige momenten. Ik voelde me machteloos, omdat ik er zo'n eind vandaan was.?

Van zijn broer, die bij de brandweer werkt, kreeg hij al snel te horen dat de inzittende ongedeerd was gebleven. Het is niet het eerste incident bij het veer dat Vinke meemaakte. In 2010 vond ook al eenzelfde soort ongeval plaats. Drie jongeren reden toen het water in, waarvan er één verdronk. ?Toen was ik net 's nachts teruggekomen van vakantie?, vertelt Vinke. ?Ik lag een half uur in bed, toen het gebeurde.?