Afbeelding

Grondwerkzaamheden Dedemsvaart langs de Vaartweg in Hasselt

Algemeen

HASSELT - In Hasselt vinden van 8 tot en met 12 december werkzaamheden plaats aan de oevers van de Dedemsvaart aan de zijde van de Vaartweg, vanaf de aansluiting met het Erfgenamenwegje tot aan de Zandvoortweg.

's Avonds en 's nachts wordt grond aangebracht in de oevers. De werkzaamheden beginnen op maandag van 1.00 tot 7.00 uur en voor de rest van de week van 20.00 tot '7.00 uur. De grond wordt met vrachtwagens naar de Dedemsvaart gebracht. Daar brengt een graafmachine de grond grof in de oevers aan.

Overdag tussen 9.00 en 15.30 uur wordt de aangebrachte grond afgewerkt met een kleine graafmachine. De werkzaamheden verplaatsen zich gedurende de week vanaf het Erfgenamenwegje naar de Zandvoortweg. De gemeente verwacht dat de geluidsoverlast beperkt blijft tot één à twee nachten per woning.

?Gezien de verkeersdrukte op de Vaartweg en de schoolkinderen en fietsers die er overdag oversteken, is het veiligste moment om de grond aan te brengen in de avond en nacht?, aldus de gemeente. ?De Vaartweg blijft gewoon toegankelijk voor alle verkeer. Afzettingen reguleren het verkeer.?

Voor meer informatie: K. Beens gemeente Zwartewaterland, Eenheid Beheer, (038) 385 30 43.