Afbeelding
Enrico Kolk

Nieuwe dienstregeling bussen in regio IJsselmond

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - In de regio IJsselmond, en dus ook Zwartewaterland, gaat zondag 14 december de nieuwe dienstregeling in van de bussen.

Met het aanpassen van de bustijden en enkele busroutes sluiten de provincies Overijssel en Flevoland en de vervoerder OV Regio IJsselmond aan bij verzoeken van reizigers, is de gedachte. ?Hiermee verbeteren de aansluitingen tussen bussen en treinen en sluiten zij beter aan op de lestijden van scholen."

In de gemeente Zwartewaterland gaat het qua veranderingen om lijn 71 Zwolle, Zwartsluis, Emmeloord (en vice versa). Op zaterdag vervallen de tussenritten Zwartsluis-Zwolle (en vice versa). Er rijdt dan elke zestig minuten (in plaats van elke 30 minuten) een bus tussen Zwartsluis en Zwolle (vice versa).

Voor lijn 74, van Zwolle naar Kampen via Genemuiden, verschuiven op zaterdag de tijden met dertig minuten. De eerste bus uit Genemuiden gaat om 9.56 uur, daarna elk uur tot en met 17.56 uur. "De reden is dat lijn 71 tussen Zwartsluis, Hasselt en Zwolle op zaterdag nog maar eenmaal per uur gaat", laat een woordvoerder van Connexxion weten. "Door deze aanpassing hebben reizigers vanuit Genemuiden in Hasselt toch aansluiting op lijn 71 richting Zwartsluis/Emmeloord."

De vertrektijden vanuit Hasselt naar Genemuiden wijzigen niet. Lijn 71, die eenmaal per uur vanuit Zwartsluis naar Hasselt/Zwolle rijdt, blijft goed aansluiten op de bus van Hasselt naar Genemuiden.

Alle nieuwe bustijden in de regio zijn te vinden op de website www.ovregioijsselmond.nl.