Gemeenteraad schuift besluit over jeugd- en jongerenwerk door

Algemeen

(door Bas Wilberink)
ZWARTEWATERLAND - De gemeenteraad heeft donderdagavond nog geen besluit genomen over de toekomst van het jeugd- en jongerenwerk in de gemeente Zwartewaterland. Over twee weken moeten de fracties een definitief oordeel geven over het raadsvoorstel.

Daarin biedt het college van b en w de keuze uit drie mogelijke scenario's, waarbij het zelf de voorkeur heeft voor nummer 3. In dit scenario komen jongerenwerkers in Zwartewaterland in dienst van een externe organisatie via een zogeheten ?payroll-constructie'. Vanuit die organisatie komt in 2015 ?lichte aansturing en coaching'. De opdracht aan het jeugd- en jongerenwerk wordt geformuleerd door de gemeente zelf.

Coalitiepartijen CDA, ChristenUnie en SGP leken donderdagavond wel wat te voelen voor dit scenario. De oppositie was een stuk kritischer. Henk Braamskamp vond dat zijn partij GemeenteBelangen met de drie scenario's moest kiezen uit ?slecht, slechter, slechtst'. ?Wij wensen hier niet aan mee te doen.?

VVD'er John Smits vroeg zich hardop af of het college nu wél of niet jongerenwerk in de gemeente Zwartewaterland wil. ?Als we kijken naar het geld dat u er tegen over stelt, kunt u wel zeggen dat u dat wil, maar u maakt het onmogelijk om te functioneren.?

PvdA liet weten dat het nog te vroeg is om het raadsvoorstel af te schieten of te omarmen, maar maakte wel een aantal kritische kanttekeningen.

Volgende week woensdag een uitgebreid verslag in de papieren versie van de Stadskoerier.