Burendag in Hasselt en Genemuiden

Algemeen

HASSELT/GENEMUIDEN - Voor de tweede keer op rij vindt op zaterdag 27 september de Burendag plaats. In Hasselt is dat dit jaar in en om Cultureel centrum ?het Teeuwland'. Burendag is een initiatief van het Oranjefonds, die daardoor beoogt de sociale samenhang in de verschillende wijken te bevorderen. De organiserende instellingen Stichting Welzijn Ouderen, Steunpunt Mantelzorg, Jong Zwartewaterland, Landstede In Balans, IJsselheem, de Buurtsportcoaches en de JP van den Bentstichting sluiten bij dit initiatief aan en organiseren die dag diverse activiteiten voor jong en oud onder de titel: ?Kom in beweging!'

Er wordt een beweegpad uitgezet; er is muziek van Hasselts Fanfare, een levende fruitmachine en een modeshow. Verder is er een markt met diverse producten ?uit de wijk? en is er een heus ?wellness-plein?. Ook aan de innerlijke mens is gedacht: er zijn diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar. Iedereen is van harte welkom vanaf 10.30 tot 14.00 uur.

Net als vorig jaar doet ook Philadelphia in ?t Olde Staduus in Genemuiden mee met de Burendag. De medewerkers nodigen de buren en andere belangstellenden uit om op de burendag langs te komen.

?Er is gekozen om dit op vrijdag 26 september van 10.00 uur ?s ochtends tot 15.30 uur 's middags te doen. Er is koffie met zelfgemaakt appelgebak. Van 12.00 ? 13.00 uur worden gasten verrast met een kop lekkere soep?, laat Philadelphia weten.

Ook is een rondleiding in ?t Olde Staduus mogelijk.