Syrische vluchtelingen die aankomen bij de Hasselter sporthal de Prinsenhof.
Syrische vluchtelingen die aankomen bij de Hasselter sporthal de Prinsenhof. Pedro Sluiter

Vluchtelingen aangekomen in Hasselter sporthal

Algemeen

HASSELT - De honderd vluchtelingen die woensdagavond aangekomen zijn in Hasselt zijn grotendeels gezinnen, allen afkomstig uit Syrië. De groep verblijft tot en met zaterdagmiddag in Sporthal de Prinsenhof.

De groep kwam woensdag aan in twee bussen, daarvoor verbleven zij in de Zwolse IJsselhallen. Vrijwilligers van de brandweer en medewerkers van de gemeente hebben gezorgd dat de sporthal op tijd klaar was met de inrichting van bedden en voorzieningen. "De sfeer is goed", laat een gemeentewoordvoerder weten. "Er wordt actief gebruik gemaakt van de sportmogelijkheden. Er gingen al een paar ballen rond en er is een net gespannen."

Voor de begeleiding van de vluchtelingen zijn in de sporthal 24 uur per dag mensen aanwezig. Er is ook 24 uur per dag beveiliging in en rondom de opvanglocatie. Verder zijn er tolken om ervoor te zorgen dat de communicatie soepel verloopt. Voor de medische zorg is een arts aanwezig.

De vluchtelingen zijn vrij om het terrein op en af te gaan. Zij moeten zich uiteraard wel aan de gedragsregels in de openbare ruimte houden en privéterrein van derden respecteren.

 

Inwoners van Zwartewaterland die vragen hebben, kunnen tot vanavond 21.30 uur contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer (038) 385 31 60.