Showband Papa di Grazzi.
Showband Papa di Grazzi.

Organisatie Sleepbootdagen ligt op koers

Algemeen

ZWARTSLUIS - Met de stoomsleper Maarten uit Leeuwarden als nautisch en historisch middelpunt en de showband Papa di Grazzi als muzikale topact zijn de Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis er weer bijna klaar voor.

De organisatie legt momenteel de laatste hand aan het programma. “In grote lijnen is dat rond”, vertelt Roel Schurink, de nieuwe voorzitter van de Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis. “Wel zijn we nog erg druk met de sponsorwerving. Opvallend is dat dit onderdeel dit jaar meer moeite kost dan in voorgaande jaren. Toch staan we daar positief in en gaan we er vooralsnog vanuit dat we de begroting weer sluitend krijgen.”

Traditioneel vinden de Nationale Sleepbootdagen plaats in het Hemelvaartweekend. Dat betekent dat Zwartsluis dit jaar op 5, 6 en 7 mei weer mag rekenen op een armada aan sleepboten en opduwers. Zij vormen letterlijk en figuurlijk het hart van dit evenement, dat zich twee jaar geleden in een recordaantal van 70.000 bezoekers mocht verheugen.

Ook traditioneel is dat op de eerste dag, Hemelvaartsdag, Sluispop wordt gehouden. Kwamen bij voorgaande edities coverbands van The Beatles en Abba de feestvreugde verhogen, dit jaar is dat de populaire showband Papa di Grazzi. In het voorprogramma opnieuw een optreden van de Firestones. Deze voormalige Zwartewaterlandse formatie werd twee jaar geleden ‘nieuw leven’ ingeblazen en de oude rockers wilden graag nog een keer terugkomen.

Belangrijk nieuw onderdeel in het programma is de Kinderdag. Op vrijdag 6 mei worden tal van activiteiten voor de jeugd gehouden. Met een kleedjesmarkt, een goochelaar, een circusworkshop en optredens van de jongerengroepen Just Dance en het Jeugdorkest Voorwaarts/Energy X krijgt de jeugd deze dag volop gelegenheid actief bezig te zijn.

Voor een volledig overzicht van het programma: www.sleepbootdagen.com