Afbeelding

Collecte in Zwartsluis voor ZOA

Algemeen

ZWARTSLUIS - In Zwartsluis gaan in de week van 3 tot 9 april 25 vrijwilligers op pad voor de collecte voor stichting ZOA, die hulp biedt aan slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld.

"Je wordt er koud van: te bedenken dat je door een ramp of oorlog alles kwijt zou raken: je huis, je kleren, je werk en misschien je ouders of je kind", aldus de organisatie. "De miljoenen vluchtelingen die in hun eigen land of regio proberen te overleven, hebben hulp nodig."

Voor 3 euro krijgt een vluchtelingenkind in Ethiopië bijvoorbeeld sport- en spelmaterialen, 10 euro betekent een voedselpakket voor een gevlucht Syrisch gezin in Jordanië. Met de opbrengst van de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte biedt ZOA hulp aan slachtoffers van een natuurramp of gewapend conflict in vijftien landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. "Een lichtstraal van hoop en een begin van herstel."

Wie de collectant misloopt, kan ook geld overmaken via www.zoa.nl/doneer of een sms-bericht met de tekst ‘ZOA’ sturen naar 4333 (1,50 euro per bericht). Meer info op: www.zoa.nl/collecte