Laadpaal bij gemeentehuis in Hasselt

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - In Zwartewaterland is de vijfde openbare laadpaal geplaatst. Deze staat op de parkeerplaats bij het gemeentehuis.

Deze laadpaal is toegankelijk voor iedere elektrische rijder met een laadpas. De andere palen staan aan de Kaai in Hasselt, op de carpoolplek in Zwartsluis, bij de Schans in Zwartsluis en aan het Havenplein in Genemuiden. "Onderzoek heeft aangetoond dat in 2020 behoefte is aan ongeveer 25 laadpalen", aldus de gemeente Zwartewaterland. "Met het plaatsen van de vijfde laadpaal is Zwartewaterland goed op weg."

Bureau Over Morgen heeft voor Zwartewaterland onderzocht wat de behoefte aan openbare laadpalen voor elektrische auto’s en plug-in hybrides in 2020 is. Het bureau verwacht dat dan de behoefte is aan ongeveer 25 laadpalen. De vijf zijn openbaar beschikbaar. Daarnaast is de verwachting dat in de vraag naar twaalf laadpalen voorzien kan worden door laden op eigen terrein.

"Voor vijf palen voor forenzen wordt samen met de ondernemers gekeken naar mogelijkheden in de komende jaren", laat de gemeente weten. "Voor vier gebieden wordt de vraag gemonitord en als het nodig is, moet in die wijken in de toekomst een oplossing komen."

Meer informatie over het laden vanaf of op eigen terrein is te vinden op www.zwartewaterland.nl.