Netwerkontbijt in Genemuiden voor werkgevers

Algemeen

GENEMUIDEN - Bij Verhoek Internationaal Transport in Genemuiden vindt donderdag 12 mei een netwerkontbijt plaats voor werkgevers.

De 'inclusieve arbeidsmarkt' staat van half april tot half mei in alle gemeenten van de arbeidsmarktregio Zwolle prominent op de agenda. "Hoe kunt u als werkgever een bijdrage leveren aan de banenafspraak en het regionaal sociaal akkoord? Welke instrumenten en hulp kunt u hierbij inzetten? Antwoord op deze vragen krijgt u tijdens het netwerkontbijt", aldus de organisatie.

Werkgevers uit Zwartewaterland zijn hiervoor uitgenodigd. De gemeente Zwartewaterland staat dan in het teken van de werkgeverscampagne ‘Iedereen een baan, daar werken we aan’. De regiobrede campagne is een initiatief van Werkbedrijf Regio Zwolle, de netwerkorganisatie waarin veertien gemeenten, UWV, werkgevers- en werknemersorganisaties en onderwijs hun krachten hebben gebundeld.

Ontzorgen én ondersteunen

Het doel van de campagne is tweeledig. Enerzijds biedt het werkgevers de mogelijkheid om in hun eigen gemeente, dichtbij hun eigen bedrijf, de dialoog te starten om plaatsen te creëren voor kwetsbare doelgroepen op de arbeidsmarkt. Zij kunnnen direct met hun vraag bij accountmanagers van de gemeente en UWV terecht. Anderzijds is het een efficiënte manier om zich te informeren over en te enthousiasmeren voor invulling van de Banenafspraak. En hoe zij daarbij kunnen worden 'ontzorgd en ondersteund'.

Ontbijten én netwerken

Tijdens het netwerkontbijt op 12 mei, die duurt van 7.30 tot 9.30 uur, worden zij hierover bijgepraat. Er is informatie over onder andere (financieel voordelige) regelingen, functiecreatie en welke ondersteuning zij vanuit gemeente of UWV kunnen verwachten. Ook sociaal ondernemen en mooie voorbeelden komen aan de orde.

Programma

De deelnemers worden welkom geheten door Gerrit Knol, wethouder Sociale Zaken (met in portefeuille de Participatiewet). Verder is ook burgemeester Eddy Bilder, portefeuillehouder Economische Zaken, aanwezig. Daarna geeft een vertegenwoordiger van Werkbedrijf Regio Zwolle een presentatie over de Participatiewet, de banenafspraak en het regionaal Sociaal Akkoord. Na afloop is er uiteraard gelegenheid om vragen te stellen en te netwerken.

Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 9 mei onder vermelding van ‘Netwerkontbijt’ via werkloket@zwartewaterland.nl. Vermeld daarbij de bedrijfsnaam, naam, e-mailadres en of er één of twee perso(o)n(en) aan het ontbijt deelnemen. Uiterlijk dinsdag 10 mei ontvangen deelnemers een bevestiging.

Het doel van Werkbedrijf Regio Zwolle is het in 2016 realiseren van 1.000 banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit kunnen mensen zijn met een arbeidsbeperking maar ook 50-plussers en jongeren tot 27 jaar. "Werkbedrijf Regio Zwolle zorgt voor verbinding, prioritering en facilitering van bestaande en nieuwe activiteiten. Om de verbondenheid tussen de samenwerkende partners te vergroten is een digitaal platform ontwikkeld. Een plek waar alle informatie over Werkbedrijf Regio Zwolle, de partners en de activiteiten te vinden is. Voor meer informatie:www.daarwerkenweaan.nl."

Iedereen die kan werken maar daarbij ondersteuning nodig heeft, valt sinds 1 januari 2015 onder de Participatiewet. De wet is er om zoveel mogelijk mensen met of zonder arbeidsbeperking werk te laten vinden. De Participatiewet vervangt de Wet werk en bijstand (WWB), de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong).