Organisatie klaar voor feestelijke Dweildag in Hasselt

Algemeen

HASSELT - Vereniging Dweildag Hasselt houdt zaterdag voor de zesde keer de OBN Dweildag in het centrum van Hasselt. De hele dag zijn er op verschillende podia in het centrum diverse optredens van dweilorkesten. Net zoals de laatste jaren worden ook dit jaar naast de muziek verschillende activiteiten georganiseerd.

Sfeer- en stemmingskoor Anders dan Normaal treedt van 10.30 tot 13.00 uur op op het hoofdpodium bij het Bolwerk. "Anders dan Normaal is een actief pretkoor uit Genemuiden met een indrukwekkend Nederlandstalig repertoire, begeleid door veelzijdige muzikanten", aldus de organisatie. "Het koor telt circa vijftig actieve leden en verzorgt optredens in de wijde regio voor bedrijfsfeesten, jaarfeesten, jubileumfeesten, braderieën en andere gezellige evenementen. Anders dan Normaal doet oude tijden herleven zonder het heden te vergeten. Tranentrekkers, hits uit de jaren '60 en '70, Nederlandstalige toppers uit de huidige tijd, meezingers of de polonaise? Het kan allemaal."

Een braderie wordt gehouden in de straten tussen de verschillende muziekpodia. "De verkoopwaren zijn divers, van sieraden tot tuinartikelen en van food tot ICT", laat de organisatie weten. "Op de Prinsengracht worden allerlei oude ambachten gedemonstreerd. De ambachtslieden, veelal gekleed in traditionele kleding, demonstreren allerlei oude gebruiken en vertellen er graag meer over."

Tijdens de OBN Dweildag 2016 is het mogelijk om de 177 treden van de 41 meter hoge Grote of Sint Stephanuskerk te beklimmen. "Een rondje geeft naar alle kanten zicht op de Hanzestad, een gezellig plaatje tijdens de OBN Dweildag." De Wilhelminalaan wordt omgetoverd tot speelparadijs voor kinderen. "Kom ook glijden, klimmen of springen op allerlei verschillende luchtkussens. Hiernaast is er de mogelijkheid om eendjes te vissen, ranja te ‘melken’ uit een melkkoe of mee te doen aan het welbekende touwtje trekken."

Ook vindt er entertainment plaats van een goochelaar en kunen kinderen zich laten schminken. Nieuw dit jaar is een 13 meter lange stormbaan, een zeephelling en een echte buikschuifbaan. Eveneens nieuw dit jaar is het naprogramma. Na de finale en de prijsuitreiking van de OBN Dweildag kan er genoten worden van onder andere spareribs en broodjes beenham, die bij het hoofdpodium bereid worden. Dit alles onder het genot van livemuziek van de band Men in Music uit Zwolle.

Voor meer informatie: www.dweildaghasselt.nl. Parkeergelegenheid: Grintwal Hasselt. Parkeergelegenheden zijn gratis en op loopafstand van het evenement.