Afbeelding
Marjolein Lolkema

'Paradijselijke Zintuigentuin' in Zwartsluis

Algemeen

ZWARTSLUIS - In Zwartsluis ligt een klein paradijsje. “Maak even een kleine wandeling en ontdek in de Zintuigentuin een variatie aan planten, vaak in samenspel met allerlei materialen als hout, takken, glas en aardewerk”, vertelt Albert Greveling.

De Zintuigentuin is een tuin waar geen toegangsgeld voor wordt gevraagd. Zolang het licht is, hebben liefhebbers vrij toegang. Hier kan iedereen genieten van geuren en kleuren, van vogels en insecten. “Op dit moment is er een onnoembaar kleurenspel met groene tinten, net voor de zomer echt los gaat barsten”, geniet Greveling. Jong en oud kunnen in deze tuin steeds weer iets nieuws ontdekken. Wie kent bijvoorbeeld de pindakaasboom? Of ontdek de 5 meter hoge contrabas en wat daarin groeit en hoe ziet schaafstro er eigenlijk uit en waar werd dat eigenlijk voor gebruikt?

De Zintuigentuin in Zwartsluis bevindt zich aan de Van Der Meulenstraat, langs de provinciale weg. De auto kan het best geparkeerd worden aan het Singel. Vanaf daar is het nog maar een klein stukje lopen naar de tuin, via het voetpad langs de provinciale weg. De tuin is dan net naast de algemene begraafplaats.

Afbeelding