Pedro Sluiter

Startsein voor bouw van zestien woningen in Om de Weede

Algemeen

HASSELT - Wethouder Gerrit Knol gaf dinsdagmiddag het formele startsein voor de bouw van zestien twee-onder-één-kap woningen aan de Lakensnijdersgilde in Hasselt.

Bij de toekomstige woning van de familie Remmelts werden in samenwerking met Hegeman Samen Bouwen en Bouwbedrijf Klomps BV de eerste vloerplaten gelegd.

Hegeman Samen Bouwen startte in 2015 met de verkoop van de zestien twee-onder-één-kapkavels in het Plan Om de Weede. Inmiddels zijn zeven van de zestien kavels verkocht en is gestart met de bouwwerkzaamheden van de eerste woningen.

Samen met Hegeman Samen Bouwen ontwerpen en bouwen kopers hun eigen woning. Zij kiezen zelf een kavel en maken gezamenlijk een keuze voor de stijl van de woning. Het uiteindelijke ontwerp van die woning bepalen ze zelf aan de hand van persoonlijke wensen en voorkeuren.

“Om een match te krijgen met de toekomstige buren, screenen wij een aanvraag aan een portefeuille met klanten die eenzelfde zoekvraag hebben. Of kent u zelf iemand waarmee u samen zou willen bouwen? Ook dat is mogelijk”, aldus Bas Hegeman, directeur van Hegeman Samen Bouwen. “Wij hanteren deze begeleide zelfbouwformule bij verschillende projecten in Nederland en met succes.”

Wethouder Knol benadrukt de voordelen van wonen in Hasselt om de Weede. “Wonen in Hasselt biedt veel voordelen zoals een veilige omgeving voor kinderen met scholen om de hoek, overzichtelijkheid en rust ruimte. In combinatie met een mooie landelijke omgeving, een bloeiend verenigingsleven en alle voorzieningen binnen handbereik is dit project een unieke kans om een eigen droomhuis te realiseren”.

Wie ook geïnteresseerd is in een nieuwbouwwoning in Hasselt kan voor meer informatie kijken op www.samenbouweninhasselt.nl of bel met (0571) 262 063.