Afbeelding
Bas Wilberink

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers in Zwartewaterland

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - VluchtelingenWerk Oost-Nederland, locatie Zwartewaterland is op zoek naar mensen die bereid zijn om vluchtelingen te begeleiden op weg naar het zelfstandig functioneren binnen de Nederlandse samenleving.

De thuisbegeleider zorgt er voor dat de vluchtelingen, woonachtig in de gemeente Zwartewaterland, constructieve begeleiding krijgen op hun weg naar het zelfstandig functioneren binnen de Nederlandse samenleving. "Deze begeleiding beslaat een breed scala aan terreinen", aldus de organisatie. "Denk hierbij aan wonen, post, verzekeringen, gezondheidszorg, financiën, onderwijs en werk, vervoer, kennismaken met leefomgeving/sociaal netwerk."

Om zelfstandig te kunnen functioneren in de maatschappij hebben vluchtelingen echter mensen nodig die hen ondersteunen. "We zijn dan ook op zoek naar gemotiveerde en betrokken mensen die graag onderdeel willen vormen van ons leuke team. Vluchtelingenwerk geeft vrijwilligers de mogelijkheid om op diverse gebieden trainingen te volgen."

Wie interesse heeft of meer informatie wil, kan contact opnemen met Marijn Kraaikamp van Vluchtelingenwerk Oost-Nederland. Ze is telefonisch te bereiken via nummer: 06-83637188. Ook kan per mail contact worden opgenomen: mkraaikamp@vwon.nl