Refilwe actief in Zuid-Afrika.
Refilwe actief in Zuid-Afrika.

Projectjaar 2e/3e Wereldproject wordt afgesloten in gemeentehuis

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - In het Hasselter gemeentehuis wordt dinsdagavond 20 september van 19.15 tot 21.30 uur het projectjaar 2015-2016 van het 2e/3e Wereldproject stichting Refilwe officieel afgesloten. Ook wordt dan het nieuwe project van Stichting Werk in uitvoering uit Zwartsluis geïntroduceerd.

Refilwe en Werk in Uitvoering laten zien wat er met de opbrengsten is en wordt gerealiseerd en lichten dit toe. Door Refilwe uit Genemuiden zijn in het afgelopen projectjaar veel acties uitgevoerd in het kader van het 2e/3e Wereldproject.

"Deze hebben prachtige resultaten gehad", aldus stichting 2e/3e Wereldprojecten Zwartewaterland. "Veel inwoners van de gemeente hebben deelgenomen aan bijzondere acties en evenementen. De betrokkenheid van oude en jonge Zwartewaterlanders om bij te kunnen dragen aan de oplossing van problematische situaties in de tweede en derde wereld is opnieuw toegenomen. De acties en evenementen en de publicaties in de regionale media hebben opnieuw bijgedragen aan de structurele aandacht voor de mensen in nood."

Tijdens de bijeenkomst op 20 september wordt het eindbedrag van het projectjaar 2015-2016 bekendgemaakt en symbolisch aan Refilwe overhandigd. De bijdrage van de gemeente Zwartewaterland wordt die avond door wethouder Gerrit Knol overhandigd.

Wie in het projectjaar 2016-2017 voor een periode van vier maanden of langer een project wil starten, kan ook naar deze bijeenkomst komen om te zien en te horen wat dit inhoudt.