Sinterklaas vaart door de grachten van Hasselt

Algemeen

HASSELT - Vijf bruggen gaan er dit jaar open om Sinterklaas en zijn Pieten voet aan wal te laten zetten bij de kalkovens in Hasselt. “Met de keuze van deze routing wordt er een tocht door de grachten van het mooie Hasselt toegevoegd aan de intocht van de Sint”, zo licht de organisatie toe.

Rond 13.30 uur zal de Dageraad met de Sint en Zijn Pieten aankomen bij het begin van de grachten aan het Zwartewater. Op dat moment zijn er al tal van Pieten actief op de grachten. Na de aankomst bij de Keppelbrug heeft het publiek de mogelijkheid om naar de kalkovens te gaan. Daar zal Sinterklaas na aankomst weer vele kinderen de hand schudden en zullen de Pieten pepernoten uitdelen.

De organisatie: “Wat er allemaal aan de hand is met Sinterklaas voordat hij aankomt zal op de dagen voor 12 november te zien zijn op de Facebook pagina van Sinterklaashasselt. We hebben al wel gehoord dat sommige Pieten grote problemen hebben veroorzaakt die eerst opgelost moeten worden voor de Sint.” Zie ook www.sinterklaashasselt.nl.