Afbeelding

Sluziger echtpaar Westra-Hovenga 50 jaar getrouwd

Algemeen

ZWARTSLUIS - Eddy Westra en Minie Hovenga uit Zwartsluis waren woensdag vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Bilder feliciteerde het echtpaar vandaag persoonlijk met hun gouden huwelijksjubileum in hun woning.

Op 23 november 1966 traden Eddy Westra en Minie Hovenga in het huwelijk in de gemeente Leeuwarden. Als oudste van een gezin met zeven kinderen groeide Eddy op in de Friese hoofdstad. Minie heeft haar jeugd doorgebracht in Marsum als oudste van een gezin met drie dochters.

Sokkenbal

Eddy studeerde in Leeuwarden economie en heeft daar Minie leren kennen op het sokkenbal. In die tijd was dit een dansavond op sokken. “Het was liefde op het eerste gezicht”, zegt Eddy.

Philips

Eddy werkte in de financiële sector bij Philips. Zijn baan bracht met zich mee dat het gezin Westra inmiddels tien keer is verhuisd. Minie heeft voordat het gezin met kinderen werd uitgebreid gewerkt op het secretariaat van het Fries instituut in Groningen. Na de geboorte van hun dochter en zoon zorgde Minie fulltime voor haar gezin. Toen de kinderen ouder waren heeft Minie bij de gemeente Heesch gewerkt.

Naast zijn drukke baan is Eddy jaren lang lid geweest van de Rotary club en heeft hij een badmintonvereniging opgericht. Eddy en Minie wonen inmiddels 23 jaar in Zwartsluis. Zij genieten van hun kinderen en kleindochters. Eddy beoefent de golfsport en Minie is een fervent bridge-speelster.

Het huwelijksjubileum vieren Eddy en Minie samen met hun kinderen en kleinkinderen.