Echtpaar uit Hasselt 50 jaar getrouwd

Algemeen

HASSELT - Egbert Schmidt en Harmina Hendrika Bongers uit Hasselt waren 30 december vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Bilder feliciteerde het gouden echtpaar woensdag persoonlijk in hun woning aan het Zicht.

Hermien werd in 1946 geboren in Zwollerkerspel als jongste van drie kinderen. Zij werkte tot haar huwelijk als doktersassistente in het ziekenhuis. Eppo was de op één na oudste van een gezin met zeven kinderen. Hij zag in 1945 in Hasselt het levenslicht. Hermien was een vriendin van Eppo’s zus en zo leerden ze elkaar kennen.

Het huwelijk had voor beiden consequenties: Hermien 'moest' haar baan opzeggen en Eppo zocht een baan aan de wal nadat hij al varende de hele wereld had gezien. Hij werd leraar. Aanvankelijk in Kampen en Zwolle en de laatste veertig jaar aan de Mavo in IJsselmuiden. Het echtpaar heeft altijd in Hasselt gewoond. Eppo en Hermien kregen vijf kinderen, twee dochters en drie zonen. De zeven kleinkinderen zien ze niet zo vaak omdat die aan de andere kant van het land wonen.

Eppo heeft veel interesses. Historie spreekt hem erg aan. Hij is vrijwilliger bij de plaatselijke historische vereniging. Ook mag hij graag schrijven. In 2016 kwam zijn laatste boek ‘Hasselt in veertien Wandelingen’ uit. Verder exposeert hij van tijd tot tijd en maakt hij graag meubels. Wat hem betreft zouden de dagen wel langer mogen duren want hij komt meestal tijd tekort. Hermien mag graag lezen en naar muziek luisteren.

Samen met kinderen en kleinkinderen gaat het echtpaar het gouden jubileum in het voorjaar vieren. “Voor hen die van heinde en verre moeten komen, kunnen de weersomstandigheden dan in ieder geval geen roet in het eten gooien”, aldus Eppo.