Afbeelding
Natuurmonumenten - Rene Koster

Natuurmonumenten houdt excursie over het laarzenpad

Algemeen

REGIO - Natuurmonumenten houdt zaterdag 21 januari en 25 februari, onder leiding van een gids, een excursie over het laarzenpad bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Interessant voor mensen die meer willen weten over het riet snijden in De Wieden.

In De Wieden staat zo’n 1.200 hectare riet dat tussen december en april gesneden wordt. Op verschillende plaatsen blijft een areaal riet staan ten behoeve van de vogels, die nestelen in het overjarig riet. De unieke natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden is mede afhankelijk van het werk van de rietsnijders. Befaamd is het Wiedenriet, dat wordt gebruikt als dakbedekking.

Laarzenpad

Het laarzenpad loopt door rietvelden, moerasbos en door het open veld. Tijdens de wandeling moeten deelnemers zichzelf viermaal met een pontje naar de overkant van de sloot trekken. Het pad kan zeer drassig zijn.

Aanmelden

De start is om 12.30 uur bij Bezoekerscentrum De Wieden. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur. Deelname kost voor leden 5 euro, niet-leden betalen 8 euro. Kind lid tot en met 12 jaar 4 euro / kind niet-lid 7 euro. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten. Trek de laarzen aan en neem een verrekijker mee, aldus Natuurmonumenten. Leeftijd vanaf tien jaar. Honden mogen niet mee.