Afbeelding
Paul van Gaalen

Sluziger natuurfotograaf houdt lezing in Veldschuur over Alaska

Algemeen

ROUVEEN - Natuurfotograaf Paul van Gaalen uit Zwartsluis houdt 24 februari in de Veldschuur een lezing over zijn expeditie naar Alaska.

Samen met zijn in 2013 overleden vrouw en schrijvende partner Ragnhild heeft Van Gaalen meerdere boeken gemaakt die hen naar vele uithoeken van de aarde brachten. "Regelmatig onder heftige omstandigheden, maar altijd een prachtige uitdaging." Via allerlei publicaties en media heeft hun werk een breed internationaal podium kunnen bereiken.

Terwijl ze heel veel tijd in landen rond de evenaar doorbrachten, lag hun grote voorliefde eigenlijk in het uiterste zuiden en noorden van de aarde. Bijvoorbeeld de expedities naar Patagonie, die gefilmd en op tv uitgezonden zijn, maar ook het hoge noorden. Eén van deze reizen voerde hen naar Alaska. "De overweldigende schoonheid van het landschap, zijn ruigte, uitgestrektheid, de dieren die daarin voorkomen en het soms barre klimaat hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. Ook de cultuurhistorie en de manier hoe mensen soms trachten te overleven in dit uiterst dun bevolkte deel van de wereld is indrukwekkend."

Kosten 5 euro, inclusief een kop koffie/thee. Maximaal zestig personen. Om verzekerd te zijn van een plaats, kunnen mensen zich via het inschrijvingsformulier op de site van de Veldschuur aanmelden. Om 19.30 uur is de Veldschuur open. Om 20.00 uur start de lezing.