Afbeelding

Amnesty Hasselt zoekt collectanten

Algemeen

HASSELT - De werkgroep Amnesty Hasselt zoekt vrijwilligers die bereid zijn één à twee uur te collecteren. De collecte vindt plaats van 6 tot en met 11 maart.

In die periode gaan in Nederland circa 18.000 collectanten de straat op om geld in te zamelen voor Amnesty International. "Collectanten gaan met veel plezier langs de deur, én met succes", aldus de organisatie. "Vorig jaar werd bijna 1,5 miljoen euro opgehaald."

Wie meer informatie wil of zich wil aanmelden als collectant kan naar www.amnesty.nl/collecte. Of mail naar collecte@amnesty.nl. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met de plaatselijke coördinator in Hasselt: Dick van Voorst, dick@voorstmail.nl, (038) 477 25 63.

Onafhankelijk

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. De organisatie is onafhankelijk en niet gebonden aan een politieke overtuiging of godsdienst. Daarom neemt Amnesty voor haar onderzoeken en acties geen geld van overheden of politieke groeperingen aan. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk te kunnen voortzetten.