Afbeelding

Eerste editie 'CultCafé' in d’Overtoom met Dolf Ruesink

Algemeen

GENEMUIDEN - In d'Overtoom wordt maandag 13 maart de eerste editie van het 'CultCafé' gehouden. Te gast is journalist Dolf Ruesink. Hij vertelt over zijn boeiende en soms ook spannende ervaringen.

Ruesink is al veertig jaar journalist bij de Twentse Courant Tubantia. In die jaren heeft hij gesprekken gevoerd met bekende wereldleiders, popsterren, sporters en politici. Ruim zestig van deze verhalen heeft hij opgenomen in zijn boek 'Op het uitgelezen moment'.

Ontmoetingen

In zijn loopbaan heeft Ruesink interviews gehad met politici als Gorbatsjov, Al Gore, Geert Wilders, Mark Rutte en Pim Fortuyn. Onder andere The Rolling Stones, the Eagles, ZZ Top, Fleetwood Mac en Normaal hebben bij hem aan tafel gezeten. In dit eerste CultCafé vertelt Dolf over zijn ontmoetingen, met grappige anekdotes en soms bizarre details.

De avond bestaat uit twee thema’s. Voor de pauze is dat ‘muziek’, na de pauze ‘politiek’. Bij dit laatste thema gaat hij ook in op de actualiteit. Op 15 maart zijn immers de Tweede Kamerverkiezingen. De weken voorafgaand aan zijn bezoek aan Genemuiden ontvangt Ruesink elke dag een lijsttrekker. Op 13 maart zal hij ‘heet van de naald’ hierover vertellen.

Eens per maand

De aanvang is om 20.00 uur. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.00 in het café van d’ Overtoom. Toegang is gratis. Het CultCafé is een initiatief van d’Overtoom. Partners voor de komende bijeenkomsten zijn SCEG en Genemuiden Actueel. Voor het nieuwe seizoen staat eens per maand een maandagavond in het teken van een interessante verteller of een boeiende film. "Ideeën voor het CultCafé horen we graag."