Bas Wilberink

SGP-Kamerlid op bezoek bij Muiderheim

Algemeen

GENEMUIDEN - Tweede Kamerlid Roelof Bisschop van de SGP bracht vanmiddag een bezoek aan de Genemuider Adullam-locatie Muiderheim, een woon- en werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij ging in gesprek met bewoners en hielp hen met hun werkzaamheden.

Het in Staphorst geboren Tweede Kamerlid werd vergezeld door leden van de lokale SGP-afdeling, inclusief een aantal raadsleden. Bisschop kreeg in Adullam uitleg over de manier van zorg verlenen. Daarnaast stelde een aantal bewoners hem een vraag.

"Mag ik er zijn?", wilde Marcel bijvoorbeeld weten. "Dat is een heel goede vraag", antwoordde Bisschop. "Wij vechten daar voor. In de politiek zijn er mensen die dat niet zo vinden. Wij vinden dat jullie leven waardevol is, dat jullie er mogen zijn."

Cor wilde weten of hij een standpunt aan het SGP-verkiezingsprogramma mocht toevoegen. "Dat er meer geld naar gehandicaptenzorg gaat." Bisschop zei daarop: "Wij trekken meer geld uit voor zorg en ook voor gehandicaptenzorg. Ik zal je wens doorgeven, we nemen het mee."

Het Tweede Kamerlid is momenteel op bezoek in Hasselt.