Bas Wilberink

Schrijfster Vonne van der Meer komt naar Hasselter bibliotheek

Algemeen

HASSELT - Schrijfster Vonne van der Meer komt maandag 10 april naar Hasselt om over haar roman ‘Winter in Gloster Huis’ te vertellen. De gratis te bezoeken avond vindt plaats in de bibliotheek.

"Dit boek is een elegante, diepzinnige vertelling over leven en dood, die één van de meest urgente kwesties van deze tijd -hoe om te gaan met het feit dat we almaar ouder worden- op een prikkelende manier concreet maakt", aldus de organisatie.

De Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) afdeling Hasselt-Zwartsluis, SCAB en Bibliotheek Zwartewaterland zijn de initiatiefnemers van deze avond met Van der Meer. "Onze vrijwilligers komen regelmatig tegen dat mensen die ouder worden het moeilijk vinden om hiermee om te gaan. Wat doe je als je eenzaam bent, of ziek en het moeilijk vindt om de dag door te komen? Het boek geeft daar geen antwoord op, maar het is wel een mooie aanleiding om dit met elkaar te bespreken", aldus Tiny Verboom, coördinator NPV afdeling Hasselt-Zwartsluis.

Ook de SCAB en bibliotheek zijn met dit onderwerp bezig. SCAB wil met het opzetten van diverse activiteiten dat mensen met elkaar in contact komen. De bibliotheek zet hiervoor graag haar deuren open, zodat het gebouw haar maatschappelijke functie behoudt.

Vanaf 19.30 uur staat de koffie/thee klaar. Om 20.00 uur start Van de Meer en rond 21.30 uur wordt er afgesloten met een hapje en drankje. Boekhandel Goedhart is aanwezig met boeken van de schrijfster.