Maarten Slingerland lijsttrekker voor SGP Zwartewaterland

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De SGP-kiesvereniging heeft onlangs haar voorjaarsledenvergadering gehouden in het Tapijtmuseum in Genemuiden. Daar werd Maarten Slingerland, de huidige fractievoorzitter van de SGP in de gemeenteraad, gekozen tot lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

De lijsttrekker van de afgelopen periodes, huidig wethouder Arie Speksnijder, had aangegeven zich terug te willen trekken als lijstrekker voor deze gemeenteraadsverkiezingen. "Vanaf 1994 heeft hij zijn taak als lijsttrekker vervuld waarvoor het partijbestuur hem van harte dank zegt. Mede door zijn kenmerkende inzet staat SGP Zwartewaterland waar ze nu staat."

Het bestuur had Slingerland als nieuwe lijsttrekker voorgedragen. Unaniem is hij verkozen, waardoor hij de lijst van de SGP Zwartewaterland in 2018 zal aanvoeren. De overige kandidaten voor de kieslijst worden nog nader vastgesteld.

De keuze voor Slingerland als lijsttrekker is een voor de hand liggende en logische keuze, aldus de lokale SGP. "Slingerland, sinds 2010 raadslid en sinds 2013 fractievoorzitter, heeft in de afgelopen raadsperiodes het 'SGP-geluid' op waardige en originele wijze vertolkt. Zowel in de raadszaal als op straat."

Tijdens deze goedbezochte avond werd tevens een bestuursverkiezing gehouden. Cornel Heutink is tijdens deze vergadering door de aanwezige leden gekozen en heeft inmiddels aangegeven zitting te willen nemen in het bestuur.