Motorclub Genemuiden doet mee aan Pokerrun voor goede doel

Algemeen

GENEMUIDEN - Motorclub Genemuiden doet zaterdag 10 juni mee aan de zesde editie van de Pokerrun; een toerrit voor motoren die gaat van club naar club in Drenthe, Overijssel en Friesland. Hieraan doen twaalf motorclubs uit de regio mee, wat neerkomt op ongeveer driehonderd deelnemers.

De Pokerrun, waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan, staat onder leiding van MC Motorhead uit Hoogeveen. Alle deelnemende clubs hebben op 10 juni hun clubhuis geopend en verkopen dan drankjes en snacks. “Het evenement wordt elk jaar groter”, legt secretaris Johan Brouwer van Motorclub Genemuiden uit. “Het krijgt ook steeds meer bekendheid.”

De opbrengsten gaan naar de kinderafdeling oncologie van ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen. “Er zijn een aantal projecten en spullen nodig”, aldus de organisatie. “Dit kan gerealiseerd worden van onze donaties. Onder andere muurschilderingen die nu eindelijk afgemaakt kunnen worden, een speciale projector en speciale ligkussens. Dus mensen, doe mee met de Pokerrun 2017. Met z’n allen kunnen we iets geweldigs realiseren.”

Mits in bezit van een rijbewijs mag iedereen meedoen aan de toerrit. “Jong en oud, in clubverband, solo of met z’n tweeën, ongeacht type motor, trikes, zijspannen, oldtimers”, aldus de organisatie. De start is om 9.00 uur en finishen is mogelijk tot 17.00 uur in Hoogeveen.

Deelnemers kunnen zich onder andere inschrijven bij Motorclub Genemuiden, vanaf 9.00 uur. Inschrijfgeld is 5 euro. “Maar je mag natuurlijk ook twee keer of drie keer inschrijven”, aldus de organisatie.

De finish is altijd in Hoogeveen. “Vanaf je startplaats kun je rijden naar de volgende club”, legt de organisatie uit. “Welke club (plaats) mag je zelf beslissen. Hoe je rijdt, moet je zelf weten. Er is geen vaste route en het is ook niet verplicht om bij alle clubs langs te gaan.”

Bij elke club ontvangen deelnemers een stempel op het inschrijfformulier en een speelkaart in een dichte envelop. “Deze envelop wordt pas opengemaakt bij de finish in Hoogeveen door een deskundig team van gewiekste pokeraars. Degene met de hoogste kaart (bijvoorbeeld carré, fullhouse) wint een beker met een kleine geldprijs. Hoe meer clubs je bezoekt, hoe hoger de kans is op een prijs. Bij minimaal vijf enveloppen (kaarten) ding je mee naar een prijs.”

Aan het eind van de middag zijn er in Hoogeveen Unicycle Demo Races. Dit zijn motoren waarvan de complete voorkant verwijderd is. Voor meer info: pokerrun@mcmotorhead.nl, app naar 06-55127857, www.mcmotorhead.nl of Pokerrun MC Motorhead op Facebook.