Afbeelding
Gemeente Zwartewaterland

Hasselt klaar voor deelname aan Internationale Hanzedagen

Algemeen

HASSELT - Hasselt is klaar voor de deelname aan de Internationale Hanzedagen in Kampen. Van donderdag 15 tot en met zondag 18 juni is Kampen het bruisende middelpunt van allerlei festiviteiten.

Hasselt richt tijdens de Hanzedagen een pop-up museum in op de Hanzemarkt. In een zeecontainer kan het publiek een deel van de scheepscollectie van Thecla Bodewes bewonderen. Ook geven vrijwilligers van het Tapijtmuseum uit Genemuiden demonstraties. Daarnaast is tot en met 30 juni in koffiespeciaalzaak De Eenhoorn aan de Oudestraat in Kampen een kleine foto-expositie te zien. De foto’s tonen de relatie van Hasselt met water en scheepvaart.

Naomi en Stefan vertegenwoordigen Hanzestad Hasselt tijdens de Internationale Hanzedagen in Kampen. Het tweetal van het Agnieten College in Zwartsluis moest op de eigen school een sollicitatieprocedure doorlopen om hiervoor in aanmerking te komen. Naomi en Stefan nemen deel aan diverse workshops en excursies samen met jongeren uit Hanzesteden uit veertien verschillende landen.

Zes leerlingen van het Agnieten College vervullen hun maatschappelijk stage op de Hanzemarkt. Zij ondersteunen de promotie van Hasselt. Alle derde klassers van het Agnieten College gaan op excursie naar Kampen. Ze verkennen Kampen door het uitvoeren van allerlei opdrachten.

Het Agnieten College hecht aan internationale betrekkingen en daagt leerlingen uit om verder te kijken dan het bekende van de eigen streek. De school speelt daarmee in op de wensen van het exporterende bedrijfsleven, onder andere in Genemuiden.

De deelname van Hasselt is mogelijk door de inzet van meer dan dertig enthousiaste vrijwilligers. De medewerkers van het TIP brengen Hasselt onder de aandacht vanuit de stand op Hanzemarkt. Daarnaast lopen er op vrijdag en zaterdag ook promo-teams met vrijwilligers van Hanzestad Hasselt Marketing en de Stichting Hassailt rond in Kampen. Het nautische evenement Hassailt, dat van 27 tot en met 30 juli in Hasselt plaatsvindt, wordt tijdens de Hanzedagen uitgebreid onder de aandacht gebracht. Onder meer door de aanwezigheid van de historische schepen uit Zwartewaterland, die deel uitmaken van het scheepvaartprogramma ‘Van Kogge tot Coaster’. Naast de Hasselter aak De Dageraad en De Oude Jan uit Hasselt, liggen ook De Vijf Gebroeders uit Genemuiden en de botter ZS13 uit Zwartsluis afgemeerd aan de kade in Kampen.