Thematour over duurzaam wonen in Zwartsluis

Algemeen

ZWARTSLUIS - Voor iedereen die op zoek is naar specifieke kennis over energiebesparende maatregelen houdt de Nationale Duurzame Huizen Route thematours. Op zaterdag 1 juli is de thematour ‘Zonnepanelen’ in Zwartsluis.

Familie Schraa stelt haar woning open en laat tijdens een rondleiding hun duurzame maatregelen zien. Er is plek voor zes geïnteresseerden om ’s ochtends om 10.00 uur of ’s middags om 13.00 uur mee te gaan op tour en meer te leren over energie opwekken.

Familie Schraa woont in een tussenwoning uit 1971 en tien zonnepanelen sieren hun dak. Die wekken voldoende energie op voor de familie. Zelfs zoveel dat het vrijwel dekkend is qua jaarverbruik. Huiseigenaren Jan en Jolanda hebben ook vloerisolatie en HR++ glas laten plaatsen. Zij vertellen over hun ervaringen tijdens de thematour ‘Zonnepanelen’. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de tours op www.duurzamehuizenroute.nl.

In samenwerking met de provincie Overijssel organiseert de Duurzame Huizen Route thematours in Overijssel. De thematours zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar verdieping van hun kennis. Daarnaast kunnen huiseigenaren zich laagdrempelig oriënteren op duurzaam bouwen en wonen tijdens de vijfde editie van Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en 11 november. Enkele honderden huiseigenaren openen hun deuren voor iedereen die zelf ook de slag wil gaan met duurzaam wonen.