Natuurmonumenten - Ruben Smit

Watertoren Sint Jansklooster open in zomervakantie

Algemeen

SINT JANSKLOOSTER - Natuurmonumenten opent in de zomervakantie, op woensdagen en zaterdagen van 26 juli tot en met 2 september, de deuren van de watertoren in Sint Jansklooster. "Beklim de toren en geniet van het fantastische uitzicht over natuurgebied De Wieden."

De watertoren staat midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Op initiatief van Natuurmonumenten, BOEI en waterbedrijf Vitens is de toren in 2014 omgebouwd tot uitkijkpunt. In de watertoren voert een spektakel van trappen, in totaal 207 treden, bezoekers door een 24 meter hoge ruimte. Bovenin het oude waterreservoir hebben ze een spectaculair uitzicht over het natuurgebied De Wieden.

De toren is tussen 11.00 tot 16.00 uur open voor publiek. De laatste beklimming naar boven is om 15.30 uur. De kosten zijn 3 euro voor leden Natuurmonumenten (kinderen 2 euro) en 5 euro voor niet-leden (kinderen 3 euro). Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar in Bezoekerscentrum De Wieden en de watertoren. Bij de watertoren is geen parkeermogelijkheid aanwezig.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Bezoekerscentrum De Wieden, (0527) 205660. Het centrum is vanaf april tot en met oktober geopend op dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In mei tot en met augustus ook op maandag van 12.00 tot 17.00 uur.