Afbeelding
Ane van Rees

'Vaartocht volle maan' in De Wieden

Algemeen

REGIO - Maandagavond 7 augustus is er een 'vaartocht volle maan' vanaf Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. "Een unieke gelegenheid om De Wieden bij avond- en maanlicht te verkennen", aldus de organisatie.

De vaartocht volle maan is speciaal bedoeld om tijdens volle maan te genieten van de rust die het landschap onder de volle maan uitstraalt. Bij mooi weer kan ook genoten worden van het ondergaan van de zon gevolgd door het opkomen van de volle maan. Er wordt zowel gevaren op de Beulakerwijde als in smalle slootjes. Tijdens deze tocht heeft men bovendien kans op een ontmoeting met reeën en kan men zeker de geluiden van nachtdieren beluisteren.

Nationaal Park Weerribben-Wieden
De Wieden en De Weerribben vormen samen het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Natuurmonumenten beheert De Wieden en Staatsbosbeheer De Weerribben. Dit waterrijke natuurgebied in de Kop van Overijssel omvat meren en kolkjes, uitgestrekte rietlanden, langzaam dichtgroeiende sloten en geheimzinnige moerasbossen.

De tocht begint om 20.00 uur en duurt 2,5 tot 3 uur. Deelname kost 14 euro voor leden van Natuurmonumenten en 19 euro voor niet-leden. Reserveren kan via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.