Speeltuin Zwartsluis geopend

Algemeen

ZWARTSLUIS - De officiële opening van de speeltuin bij de Marijkestraat in Zwartsluis is van 10.00 tot 11.00 uur. De nieuwe speeltuin kwam er op initiatief van twee buurvrouwen Gerie en Angelique. Wethouder Dick Visserman is bij de opening aanwezig. De pers wordt hierbij van harte uitgenodigd.

Er stond een oude speeltuin met twee speeltoestellen. Dat was erg weinig voor de kinderrijke Marijkestraat. De nieuwe speeltuin met een speelhuisje, voorzien van glijbaan, dubbele schommel en twee gebruikte wipkippen, was een idee van de twee buurvrouwen Gerie en Angelique. Zij namen het regelwerk voor hun rekening. Bij verschillende leveranciers regelden zij gecertificeerde speeltoestellen met korting. De picknicktafel kregen zij cadeau.

In de uitvoering hielpen de buurtbewoners enthousiast mee. De gemeente bood ondersteuning door mee te denken in het budget en een plan van aanpak met tekening te maken. De speeltoestellen werden samen met gemeentelijke buitendienst geplaatst. Het resultaat: een kleurrijke speeltuin waar de kinderen van de Marijkestraat in Zwartsluis met veel plezier spelen.