Stuivenbergstraat en Simondsstraat in Genemuiden krijgen nieuwe asfaltdeklaag

Algemeen

GENEMUIDEN - In de Genemuider Stuivenbergstraat en M.G. Simondsstraat vinden in de periode van 18 september tot en met 11 oktober diverse werkzaamheden plaats.

Van 18 tot en met 28 september wordt in de Stuivenbergstraat de asfaltdeklaag vervangen. Daarbij komen er nieuwe, bredere, fietssuggestiestroken van rood asfalt. Het doorgaand verkeer wordt gedurende deze periode omgeleid. De kruispunten van de Stuivenbergstraat met de Trompstraat-Tureluur en Mr. Steenbergenstraat-Grutto blijven toegankelijk voor alle verkeer.

Op de kruispunten met de Prinses Irenestraat en Dorus Rijkerstraat blijft de oversteek voor voetgangers en fietsers mogelijk. Bewoners van de Stuivenbergstraat wordt gevraagd in deze periode de auto elders te parkeren.

Simondsstraat

Aansluitend wordt in de periode van 2 tot en met 11 oktober de M.G. Simondsstraat vanaf de Jan van Arkelstraat tot aan de Stuivenbergstraat voorzien van een nieuwe asfaltdeklaag. Ook hier worden nieuwe, bredere, fietssuggestiestroken aangebracht.

Het doorgaand verkeer wordt omgeleid. Voor vrachtverkeer geldt een omleiding over de Jan van Arkelstraat en Kamperdijk. Plaatselijk verkeer (personenauto’s) wordt omgeleid via de Prinses Julianastraat, Oosterkaai en Industriestraat.

Het kruispunt met de Prinses Beatrixstraat blijft toegankelijk voor alle verkeer. Overige kruispunten in het betreffende straatdeel zijn afgesloten. Verkeer naar de Klaas Fuitestraat wordt omgeleid via de Oosterbrugstraat. Bewoners van de M.G. Simondsstraat wordt gevraagd in deze periode de auto elders te parkeren.

Info

Voor beide werken geldt dat de stremmingsperiode langer kan duren, afhankelijk van de voortgang van het werk en met name de weersomstandigheden. Meer informatie over de werkzaamheden bij team Beheer van de gemeente Zwartewaterland, via 14 038. Direct aanwonenden, winkeliers en bedrijven worden voorafgaand aan de werkzaamheden nader per brief geïnformeerd.