Afbeelding

Glasvezel in buitengebied een stap dichterbij

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Bewoners van 6.500 adressen in de Kop van Overijssel kunnen zich nu inschrijven voor een glasvezelaansluiting. Maandag ondertekenden RENDO, CIF, de gemeenten Kampen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle en bewonersinitiatief BB-NoW hiervoor een convenant.

Hierin staan afspraken over de aanleg van glasvezel, zoals leges, degeneratiekosten en graafdieptes. Wanneer meer dan 50 procent zich tijdens de campagne van 'Glasvezel Buitenaf' aanmeldt, wordt het glasvezelnetwerk in 2018 gebouwd.

Het bewonersinitiatief BB-NoW zet zich al jaren in om glasvezel in het buitengebied van Kop van Overijssel mogelijk te maken. Samen met hen hebben RENDO en CIF maandag het startschot gegeven van de glasvezelcampagne 'Glasvezel Buitenaf'. In de komende week worden bewoners persoonlijk uitgenodigd voor informatieavonden in het gebied.

Aanbod

De inwoners van De Kop van Overijssel kunnen kiezen uit vijf verschillende dienstaanbieders (Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe) voor een glasvezelabonnement. Daarnaast betalen zij een vastrechtvergoeding van 15 euro per maand òf 1.900 euro bij eenmalige afkoop. RENDO/CIF heeft 50 procent deelname nodig om glasvezel te kunnen uitrollen. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel, betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro, plus vastrechtvergoeding en de kosten van een abonnement.

CIF

Michiel Admiraal, directeur Glasvezel buitenaf van CIF, licht toe: “CIF wil zoveel mogelijk woningen en bedrijven in de buitengebieden voorzien van glasvezel. Dit doen we gefaseerd en waar nodig werken we samen met andere partijen. Zo zijn we eerder een samenwerking aangegaan met het netwerkbedrijf Cogas voor de aanleg van glasvezel in Twente. Ik ben dan ook heel erg blij dat we samen met RENDO staan en dat we met alle partijen goede afspraken hebben kunnen maken om glasvezel aan te leggen."