De dialectgroep van de HVH.
De dialectgroep van de HVH. Ton Valk

Historische Vereniging Hasselt houdt dialectavonden

Algemeen

HASSELT - De dialectwerkgroep van de Historische Vereniging Hasselt (HVH) houdt maandag 13 en dinsdag 14 november de jaarlijkse dialectavonden in het Oude Stadhuis.

De dialectwerkgroep heeft voor deze avonden weer een programma samengesteld met verhalen, gedichten en een quiz met mooie foto's van Hasselt. "Veel mensen hebben het gevoel dat ze zich het beste kunnen uitdrukken in hun eigen streektaal", aldus de organisatie. "Misschien is dat wel de verklaring voor de groeiende populariteit van de dialectavond in Hasselt. Steeds meer bezoekers weten jaarlijks de weg te vinden naar de gezellige avond 'plat proatn' in het Oude Stadhuis."

De HVH heeft tot doel om de kennis en belangstelling voor de geschiedenis van Hasselt en omgeving te bevorderen. Een van de belangrijkste wapenfeiten van de dialectwerkgroep is het Hasselter Woordenboek, waarin enige jaren geleden de plaatselijke streektaal werd vastgelegd. Wie nog geen exemplaar van het woordenboek in huis heeft, kan dit gemis tijdens de dialectavond goedmaken.

Aangezien voorgaande dialectavonden vol zaten, vraagt de organisatie het publiek te reserveren. Opgeven kan tot 1 november bij de leden van de werkgroep: Corry Overmars, corryovermars@kpnplanet.nl, (038) 477 20 55 en Bertine Brinkman, ajabrinkman@hotmail.com, (038) 888 36 38.

Toegang is gratis. Koffie/thee en dergelijke in de pauze: 1,50 euro. De avond begint om 20.00 uur. Het Oude Stadhuis gaat om 19.30 uur open.