Museum-tv op bezoek bij Tapijtmuseum

Algemeen

GENEMUIDEN - Het Tapijtmuseum is onlangs geselecteerd door het landelijk opererende Museum-tv. Dit is een platform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. Het beheert een collectie mini-documentaires en korte krachtige expressies van toonaangevende kunstinstellingen en musea in Nederland.

Het bestuur was dan ook aangenaam verrast toen het werd benaderd om ook het Tapijtmuseum in beeld te brengen. "Het is een erkenning dat het industrieel-museum in het topsegment thuishoort. Er zijn daarna in het museum filmopnamen gemaakt, waarin vrijwilligers verschillende technieken demonstreren. Dat resulteerde in een promotiefilm, een documentaire en een zogenaamde arbite: een film waarin een specifiek onderdeel is belicht. In dit geval het pennenraam. Ons Tapijtmuseum is nu opgenomen in een galerij van de belangrijkste musea van Nederland en daar zij we blij mee."

Het resultaat is te zien op www.museumtv.nl of via een link op de website van het museum: www.tapijtmuseum.nl. "In de laatste jaren is er veel in beweging gezet", aldus het bestuur. "Alle bestaande technieken zijn inmiddels digitaal vastgelegd. Hetzelfde geldt voor de technieken die worden toegepast in de moderne vloerbedekkingsindustrie. Al met al zijn er grote stappen gezet om het museum toekomstbestendig te maken. Het is één van de speerpunten die het bestuur hanteert in haar visie voor de toekomst en die is vastgelegd in een beleidsplan."

Voor de exploitatie en het in stand houden van het museum zijn vrijwilligers onmisbaar. "Bent u geïnteresseerd in een zinvolle vrijetijdsbesteding, neem dan voor inlichtingen contact op met Henk Beens, (038) 385 56 71 of Reinier van der Pol, (038) 385 49 57."