Driemaster Mastenbroek krijgt bezoek van oud-profvoetbalster en vlogger

Algemeen

MASTENBROEK - Leerlingen van CBS De Driemaster uit Mastenbroek beleefden vrijdag een bijzondere dag. Niet de eigen leerkrachten stonden voor de klas, maar gastdocenten Anouk van Vilsteren en 'Fifa Bawz' Joran Beeftink.

Van Vilsteren, tot vorig jaar actief bij PEC Zwolle en tevens oud-leerling van de school, vertelde de kinderen over haar tijd op school en de weg die zij heeft bewandeld om profvoetbalster te worden. Ook vertelde ze hoe zij uiteindelijk koos voor haar maatschappelijke carrière en verpleegkundige werd. Na haar verhaal gedaan te hebben en de vragen van kinderen en leerkrachten beantwoord te hebben, verzorgde Van Vilsteren buiten een voetbalclinic.

"Omdat veel kinderen Anouk kenden was haar verhaal een voorbeeld", aldus een leerkracht. "Voetballers komen in de beleving van kinderen vaak uit de grote stad of uit verre landen. Anouk bewees het tegendeel; een meisje uit de eigen polder die eerst profvoetballer werd om later heel bewust verder te gaan met haar maatschappelijke carrière."

Beeftink, beter bekend als 'Fifa Bawz', vertelde de kinderen over zijn schooltijd en de studie die hij gedaan heeft. Hij vertelde dat het maken van vlogs simpel lijkt, maar dat er veel tijd in gaat zitten en dat succes niet zomaar komt aanwaaien. Hij gebruikt hetgeen hij geleerd heeft tijdens zijn schooltijd nog dagelijks om zijn vlogs zo goed mogelijk te maken.

De leerlingen keken ook naar enkele filmpjes van Fifa Bawz. Daarbij gaf hij tips waar ze bij het maken van filmpjes op moeten letten. Als afsluiting mochten de kinderen aan de hand van een opdracht zelf een filmpje bedenken. Dit werd door Fifa Bawz opgenomen. De komende tijd komt Fifa Bawz vaker op de school langs om nog meer te leren over het maken van filmpjes. Kinderen gaan dan uiteindelijk ook zelf filmen.