Wilko Visscher

Zevende Theaterwandeltocht trekt bijna achthonderd deelnemers

Algemeen

SINT JANSKLOOSTER - De jaarlijkse Theaterwandeltocht in Sint Jansklooster trok zaterdagavond bijna achthonderd deelnemers. “Het is prachtig dat ook dit jaar weer zo veel bezoekers naar ons wandelfestijn zijn gekomen”, aldus de Christelijke Oranje Vereniging. De deelnemers genoten over een parcours van 5 kilometer van verschillende acts, waarvan de meeste opgevoerd werden door corsogroepen.

Het is de zevende keer dat het evenement werd gehouden. De Theaterwandeltocht ontstond omdat veel dorpelingen van wandelen houden. Dat feit gekoppeld aan het Corso leidde tot de nieuwe activiteit. Die trekt sindsdien jaarlijks honderden bezoekers. Mogelijk door de mindere weersvoorspellingen werd geen bezoekersrecord behaald, maar ook met dit hoge aantal is de organisatie meer dan tevreden.

De wandeling leidde niet alleen door Sint Jansklooster zelf, maar ook door bossen en weilanden. Onderweg genoot jong en oud van de vijftien verschillende acts die werden opgevoerd. Halverwege de tocht stond koffie en thee met een koek klaar, en na afloop een warme kop soep.

Corsogroep De After Nero’s won de prijs voor de meest originele act van de avond. Zij wisten de Monnikenmolen om te toveren tot middeleeuw pakhuis. Rick van de Linde en Jarco Heetebrij wonnen de puzzeltocht die werd georganiseerd.