Afbeelding
Klaas Noordstra

Intocht Sinterklaas in Hasselt met ‘traditionele Pieten’

Algemeen

HASSELT - Sinterklaas komt zaterdag 18 november in Hasselt aan met ‘veel traditionele Pieten’ en niet met zogeheten ‘Roetveegpieten’. Dat laat de organisatie weten op Facebook.

Zij reageert daarmee op ‘onrust’ veroorzaakt door een bericht van RTV Oost, die weer het Algemeen Dagblad aanhaalt. Daarin staat dat er in de gemeente Zwartewaterland ‘roetveegpieten’ meekomen met de goedheiligman. “Dat zou mogelijk in één van de andere kernen kunnen, maar niet in Hasselt”, aldus de organisatie. “Sint komt de 18e aan in gezelschap van veel traditionele Pieten.”

Zaterdag 18 november om 13.30 uur komen de boten met Sint en Pieten de grachten van Hasselt binnen varen. Langs de grachten is voldoende ruimte om naar Sint te zwaaien. Vervolgens gaat Sint aan wal bij de Kalkovens waar hij door de burgemeester wordt ontvangen. Hierna gaat het gezelschap te voet verder via Jennigespad/ Wilhelminalaan. De pieten delen volop pepernoten uit en Sint probeert om zoveel mogelijk kinderen persoonlijk te begroeten.