Gerrit Slurink

Voedselbank houdt inzamelingsactie in supermarkten

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Vrijwilligers van Voedselbank Zwartewaterland houden zaterdag 2 december van 9.00 tot 17.00 uur een inzamelingsactie van houdbare voedselproducten bij de supermarkten in Zwartewaterland. De inzameling loopt samen met de provinciale actie van RTV Oost, die plaatsvindt van 1 tot en met 9 december.

Bezoekers aan de supermarkten kunnen ook in die periode producten voor de voedselbanken kopen en afgeven op de daar aangegeven plaats in de supermarkt. "De inzamelingsacties zijn hard nodig", laat de Voedselbank weten. "Ondanks dat het economisch beter gaat, geldt dat niet voor iedereen. De afgelopen periode heeft bewezen dat het aantal gebruikers van de Voedselbank groeit en de Voedselbank voor veel mensen een uitkomst is. Voor hen zijn de voedselpakketten een welkome aanvulling op de dagelijkse boodschappen."

Omdat het alweer bijna acht maanden geleden is dat de laatste inzamelactie werd gehouden, begint de voorraad van houdbare producten op te raken. Een aanvulling is volgens de Voedselbank 'meer dan noodzakelijk'. "Alleen door het houden van een inzamelactie als deze blijft het mogelijk om bij elke uitgifte een goed levensmiddelenpakket te verstrekken. Het gaat hierbij om houdbare producten zoals rijst, spaghetti, blik- of potgroenten, maaltijdsoep, houdbare halfvolle melk, jam, thee, brinta, muesli, havermout, bak en braad vloeibaar en fruit in blik."

Op 2 december delen de vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de supermarkten - de Boni en Emté in Hasselt, de Boni en Albert Heijn Bart Knap in Genemuiden en de Coop in Zwartsluis - flyers uit met daarop de benodigde producten. Bezoekers kunnen dan één of meerdere van deze producten kopen en deze inleveren bij de vrijwilligers bij de uitgang.

Ook bestaat de mogelijkheid om in plaats van producten een gift te doen in de daarvoor bestemde bus. "Bent u deze dag toevallig niet in de gelegenheid om wat extra boodschappen te doneren, maar wilt u toch iets geven? Overweegt u dan een financiële donatie op het bankrekeningnummer NL63 RABO 0161 0577 21 van de Stichting Voedselbank Zwartewaterland. De vorige keer hebben wij gezien wat een dergelijke actie in Zwartewaterland doet. Het werd een groot succes."