Gerrit Slurink

Inzameling DE-waardepunten voor Voedselbank Zwartewaterland

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De Lionsclubs in Nederland verzamelen in december, samen met een groot aantal Voedselbanken, weer Douwe Egberts-waardepunten in voor het goede doel. Deze worden bij DE verzilverd tegen pakken koffie voor de vele Voedselbanken in Nederland. De inzamelingsactie van vorig jaar leverde voor Voedselbank Zwartewaterland 939 pakken koffie op.

"Ondanks het feit dat het economisch beter gaat, leven in Nederland nog ruim 700.000 huishoudens onder de armoedegrens", aldus Voedselbank Zwartewaterland. "En één op de negen kinderen groeit op in armoede. Helaas ook in onze gemeente."

Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank in hun buurt. “Maar koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je van 40 euro in de week moet rondkomen, is een pak koffie vaak veel te duur”, aldus Voorburger Jaap Stelling, coördinator van de landelijke actie.

Jan Timmerman, voorzitter van Voedselbank Zwartewaterland: “Ook in de komende decembermaand kunt u de waardepunten weer inleveren. Douwe Egberts ondersteunt deze landelijke actie weer van harte en heeft wederom aangegeven om de totale opbrengst met 15 procent te verhogen."

Vanaf 1 december zijn er weer meer dan 1.000 inzamelpunten verspreid door het gehele land. Voor Voedselbank Zwartewaterland kunnen de waardepunten in de speciaal hiervoor bestemde dozen worden ingeleverd bij de Boni en bij Albert Heijn in Genemuiden, bij de Boni en Emté in Hasselt en bij de Coop in Zwartsluis. De in deze gemeente ingezamelde punten komen ten goede aan pakken koffie voor Voedselbank Zwartewaterland. De punten kunnen tot eind december worden ingeleverd.