Joke Mulder

Radiomarathon 'Zwartewaterland Helpt' van start gegaan

Algemeen

HASSELT - Radiomarathon 'Zwartewaterland Helpt' is vanmorgen van start gegaan. In totaal 65 uur lang zetten de radiomakers zich vanuit café Onder de Luifel in voor Stichting Hartekind.

Net als voorgaande jaren krijgt de organisatie weer veel hulp uit de gemeente. Deze gehele week wordt er door de vrijwilligers gecollecteerd. Ook kan bij de Boni in Hasselt een lege flessenbon worden gedoneerd aan het goede doel. Daarnaast staat het programma van de radiodriedaagse weer vol activiteiten voor jong en oud. Deze starten vanavond om 20.00 uur met een Bingo in Onder de Luifel.

Op vrijdagavond verzorgen DEK Genemuiden, Zwem- en reddingsbrigade Hasselt en Stichting Zwembaden een zwemdisco avond in zwembad Bestevaer. De avond start vanaf 18.30 uur met zwemclinics. Meedoen kan voor 5 euro en dit is inclusief patat en ranja. In Eetcafé de Compagnie start deze avond om 20.30 uur een speciaalbierproeverij waarna om 22.00 uur in Onder de Luifel de voetjes van de vloer kunnen tijdens de 70’s- en 80’s-party onder leiding van DJ Johan Lageweg.

Katinka Kuteman van Massagepraktijk Fint staat op zaterdag 23 december bij de studio in Onder de Luifel met haar stoelmassage. Voor 7,50 euro ontvang je een 15 minuten durende doelgerichte en effectieve massage met als doel stress en werk gerelateerde klachten te verlichten. Op dezelfde locatie is deze middag ook en biljarttoernooi aan de gang.

Bij Tennispark de Vlegel kan er op deze laatste dag van de radiomarathon vanaf 16.00 uur een potje getennist worden, gevolgd door een maaltijd en een verloting. Toeristisch Informatie Punt (TIP) stelt deze zaterdag van 16.30 tot 19.30 uur de toren open. Voor 2 euro per persoon kan vanaf 41 meter hoogte Hasselt worden bekeken.

Verder kan online geboden worden op de veilingtafel via www.zwartewaterlandhelpt.nl/veilingtafel en kunnen er plaatjes aangevraagd worden tegen betaling. De driedaagse uitzending is te beluisteren via 107.3 FM en op de kabel via 104.1FM en is te volgen via de livestream op de website. Kijk voor meer informatie en de programmering op www.zwartewaterlandhelpt.nl of op Facebook, Twitter en Instagram.