Afbeelding

Workshop 'Energieneutraal Verbouwen'

Algemeen

REGIO - Huiseigenaren in Zwartewaterland kunnen dinsdag 30 januari gratis deelnemen aan een workshop 'Energieneutraal Verbouwen' in Staphorst. De workshop is bedoeld voor huiseigenaren die verbouwplannen hebben of die aan de slag willen met het energieneutraal maken van hun woning.

'Energieneutraal verbouwen van mijn woning, wat houdt dit in?' De workshop geeft antwoord op deze vraag. Er wordt aandacht besteed aan maatregelen, kosten en financiering. Ook kunnen bezoekers zich opgeven voor vervolgactiviteiten.

Wie in een vrijstaande woning of in een 2-onder-1 kap woning woont, kan meedoen aan het project 'Energieneutraal Verbouwen West-Overijssel', dat de gemeente Zwartewaterland samen met vijf andere Overijsselse gemeenten heeft opgezet. Ze ontwikkelen een standaardaanpak voor vrijstaande en 2-onder-1-kapwoningen. Hierdoor wordt energieneutraal verbouwen eenvoudiger en goedkoper voor zowel woningeigenaren als bouwbedrijven. Het project wordt financieel ondersteund door de provincie Overijssel en de VNG.

De workshop wordt gehouden in het gemeentehuis van Staphorst, Binnenweg 26 van 19.30 tot 21.30 uur.