Afbeelding

Nieuwe brochure belicht negen ‘unieke Hanzesteden’ in de regio

Algemeen

REGIO – Een nieuwe brochure moet de negen Hanzesteden in de regio promoten bij het grote publiek. De Hanzestedenbrochure is gratis en vanaf nu verkrijgbaar bij VVV’s en Tourist Infopunten in onder meer Zwolle, Kampen en Hasselt.

De andere steden zijn Elburg, Harderwijk, Hattem, Doesburg, Zutphen en Harderwijk. “De negen Hanzesteden verbonden door het water zijn het bewijs van een prachtige verleden waar handel bloeide en kleine nederzettingen steeg naar rijke steden”, aldus de makers van de brochure.

“Iedere stad heeft z’n eigen identiteit en een historisch decor met eigentijdse bezienswaardigheden, conceptstores, foodmarkets en festivals. Vandaag de dag trekken ze, als gevolg van hun historische binnensteden, veel bezoekers. De Hanzesteden zijn allen uniek. In de brochure staan vele kenmerken van de stad. Ontdek zelf alle verschillen zoals de nautische Hanzestad Kampen, vestingstad Elburg, cultuurstad Doesburg, eigenzinnige en originele Hanzestad Zutphen, evenementenstad Deventer of dynamische Hanzestad Zwolle.”

Voor meer informatie zie www.visithanzesteden.nl.