Dweildag krijgt 1.500 euro van Prins Bernhard Cultuurfonds

Algemeen

HASSELT - De organisatie van de OBN Dweildag in Hasselt heeft een cheque van 1.500 euro ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel.

Op dinsdagavond 27 maart ontvingen vertegenwoordigers van 78 organisaties uit 4 verschillende Overijsselse regio’s in Theater De Gashouder in Dedemsvaart middels een cheque de toekenningen uit het eerste kwartaal 2018. Er werd voor een totaalbedrag van 234.050 euro uitgereikt.

Zowel grootschalige als kleine intieme projecten konden op een bijdrage rekenen. Zo kreeg Stichting Sail Kampen 12.500 euro voor het jeugdprogramma in het kader van Sail 2018. Daarnaast ontving Het Vrouwenkoor Eigen Wiese uit Raalte een bedrag van 750 euro voor een jubileumconcert in samenwerking met een dansgroep en een bigband. En dus ook de Hasselter Dweildag kreeg een cheque.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft dit jaar 1.000.000 euro om te investeren in cultuur en natuur in de provincie Overijssel. Dit geld is onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro­Lote­rij, donaties en de jaarlijkse Anjeractie. Maar ook van de vele CultuurFondsen op Naam die bij het Prins Bernhard Cultuurfonds in beheer zijn.